Per a què serveix la fiança en el lloguer?

Quan no tens experiència en viure de lloguer, et surten molts de dubtes. Una d’elles és quan el propietari et demana una fiança per a poder llogar-te el seu immoble.

 

Per a què serveix la fiança en el lloguer?

El primer mes de lloguer sol ser el més difícil perquè no es paga només el lloguer de l’immoble sinó que apareixen pagaments com la famosa fiança.

Quan apareix el pagament de la fiança, els inquilins no solen saber per què aquesta quantitat o a què va dirigida aquesta obligació de pagament que ens imposen.

La fiança del lloguer no és més que el pagament que fa la persona que gaudirà de l’immoble que garanteix el compliment de contracte com és el pagament mensual o assegurar al propietari el bon ús i estat de l’habitatge en el moment de finalització de contracte.

Si l’habitatge es troba en bon estat l’arrendador procedirà a la devolució de la fiança a l’inquilí, un cop finalitzi el contracte.

La fiança en el lloguer ha de ser obligatòria?

La fiança en el lloguer, segons la Llei d’Arrendaments Urbans si és obligatòria. A més redacta que ha de fer-se en el moment de signar el contracte i el seu dipòsit haurà de ser en metàl·lic.

La bonificació de la fiança correspondrà a la quantitat d’una mensualitat de la renda, o de dues en el cas de ser locals comercials o oficines. Això està emparat per la Llei per a evitar lloguers de quanties molt superiors i haurà d’aparèixer en els contractes d’arrendament. A més la fiança de lloguer dependrà de la comunitat autònoma en la qual ens trobem.

Quan han de retornar-me la fiança del lloguer?

Quan fem el pagament d’una fiança ens preguntem quanta legalitat hi ha en aquesta acció, o si la quantitat que ens demanen és la correcta. A més de sorgir dubtes sobre si em retornaran la quantitat dipositada de la fiança.

El pagament de la fiança és un requisit obligatori per part de l’inquilí així com la devolució de la mateixa després de finalitzar el contracte sempre que els termes i condicions del contracte s’hagin complert.

Per exemple que no s’hagi fet un arrendament per a ús diferent de l’estipulat i que no s’hagin produït danys. Aquest apartat sol portar controvèrsies, perquè els danys petits per l’ús normal de l’habitatge no seran motiu per a no retornar la fiança.

La devolució de la fiança de lloguer aconsellem que quedi esmentada en el contracte de lloguer d’habitatge. On els punts sobre la quantitat i el moment en el qual es farà efectiva la devolució.

Quan de temps em poden retenir la fiança?

Quan finalitza el contracte i volem la devolució de la nostra fiança de lloguer, sorgeixen dubtes sobre quan poden retirar la fiança. Concretament, aquests són els casos en els quals no serem beneficiaris de la quantitat dipositada al principi:

  • Quan l’inquilí no ha efectuat el pagament de les quotes acordades en contracte, com a mes de lloguer i subministraments addicionals.
  • Quan s’han produït danys o desperfectes en l’immoble de manera anormal. Recordem que els desperfectes normals són aquells causats per l’ús natural. Els desperfectes en electrodomèstics també consten com a danys.
  • Quan l’habitatge manca de neteja en el moment de finalització de contracte. Pel que els diners de la fiança s’empra per a aquesta activitat.

 

Y recorda, Apialia Maresme t’ajuda a tot el procés d’arrendament de l’habitatge i dels dubtes que puguis tenir a l’hora de llogar un inmoble.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *