Com adaptar la llar per a persones amb discapacitat

Segueix aquests consells per adaptar una casa per a discapacitats i així podràs proporcionar confort a tota la família. Hi ha diferents necessitats que pots cobrir segons el disseny i l’estructura que tingui el teu habitatge.

 

Com adaptar una casa per a persones amb dificultats.

Hi ha una sèrie d’adaptacions a realitzar en propietats on resideix gent amb discapacitat que solen ser sol·licitades amb força freqüència i per tant més comunes.

Depenent de si casa teva té una o més plantes, potser pots requerir un ascensor o elevador d’escales; cal tenir en compte a quina planta es troba la major part del temps la persona que pateix la discapacitat; per exemple, si la vostra habitació és a la planta de dalt caldrà instal·lar un sistema adequat per accedir-hi, però això també serà en funció del tipus de discapacitat que pateixi.

Ampliar les portes i passadissos pot ser necessari perquè la persona es pugui moure amb caminador, carro, cadira de rodes, bastó o crosses.

Els interruptors de llum, manetes de portes, timbres i telèfons han de situar-se a una alçada propícia i d’acord amb totes les persones que habiten la casa.

 

Més consells per adaptar la llar per a discapacitats.

Les baranes de suport són molt necessàries sobretot al bany per evitar caigudes i també per comptar amb mecanismes de suport; des de barrals o agafadors a la dutxa, al costat del vàter i bidet passant per anivellar els terres fins a realitzar ajustaments als sanitaris per aconseguir l’alçada òptima segons la necessitat.
Es pot adquirir mobiliari auxiliar adaptat com ara tauletes i cadires.

Les rampes interior i exterior també són un punt important per facilitar la mobilitat de la persona amb discapacitat.

Si és necessari caldrà comptar amb un llit articulat amb un i matalàs adequat.

Les sortides d’emergència han d’estar ben senyalitzades i els mecanismes per obrir-les també han de ser fàcils d’activar.

 

 

L’adaptació d’una vivenda per a persones amb discapacitat pot resultar una feina una mica aclaparadora al principi; en general això passa a causa del desconeixement de les diferents solucions que hi ha al mercat per implementar en aquests casos. Per això, és recomanable recórrer a un terapeuta ocupacional o fisioterapeuta perquè determini les necessitats i en funció d’elles la inversió que cal fer per cobrir-les.

A través d’Apialia Maresme, ens ocupem de trobar la millor vivenda amb solucions ideals per a persones amb dificultats.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *